APP UDVIKLING OG PROGRAMMERING TIL iOS OG ANDROID

Mobil app udvikling

Hvilke typer apps findes der, og hvilken type skal jeg have udviklet?

Helt overordnet findes der tre typer apps til smartphones og tablets; native apps, hybrid apps, og web-apps. Hvilken type app du skal vælge, er afhængig af økonomi, funktionalitet og app’ens målgruppe. Vi hjælper selvfølgelig med, at rådgive dig til den rigtige udviklingsløsning.

Læs videre og vi forklarer dig, hvad forskellen er på de forskellige typer af apps.

Se vores cases og referencer her

Hvad er en native app?

Når man udvikler en native app, så er der kodet til en specifik platform: iOS, Android eller UWP (Universal Windows Platform), uden brug af mellemliggende 3. Parts teknologi.

Når man udvikler native apps til iOS eller Android, så udvikler man en Rolls Royce-model af apps. En native app har fuld integration ned i telefonens hardware, optimal performance, flydende brugerinteraktion og fuld kildekodekontrol, uden tredjepartselementer som fx. hybrid teknologier.

Distributionen af en native app foregår gennem app stores, som fx. Apples App Store, Google Play og Windows Store. Disse app stores er et centralt sted for slutbrugeren at søge efter og finde native apps.

En ulempe ved at udvikle iOS og Android-apps som native apps er, at der skal udvikles en app til hver af de ovennævnte platforme, hvilket kan tage længere tid end hybrid apps, og web-apps. Men videreudviklings- og vedligeholdelsesomkostninger bliver over tid lavere fremfor hybrid apps. Derudover kan man ved native apps være sikker på, at man ikke havner i en potentiel teknologifælde.

Kontakt os

Hvad er en hybrid app?

En Hybrid app er en blanding af en webapp og en native app, hvor en hjemmeside, altså webapp installeret på brugerens device, ligner en native app.

Ved en hybrid app bliver der udviklet en fælles grundkode til flere platforme, hvorefter de resterende 10-30% af koderne udvikles specifikt til hver platform (iOS, Android, UWP). Afhængig af kravene til hardware integration kan hybrid apps være billigere at udvikle end native apps.

Hybrid apps distribueres ved hjælp af stores på lige fod med native apps, og slutbrugeren opnår næsten samme gode oplevelse som med native apps.

Ved udviklingen af hybrid apps skal man være opmærksom på, at hybrid platforme ikke tilbyder lige så god hardware integration og user experience som native apps. Derudover bliver fremtidige features og hardware integration begrænset, umuliggjort eller kommer til at koste mange timer at færdigudvikle eller vedligeholde.

Se vores cases og referencer her

Hvad er en webapp?

Kort fortalt, er en webapp et mobiloptimeret website og ikke en egentlig app.

Webapp-løsningen er billigere at udvikle, virker til alle telefoner og tablets, og kræver minimal vedligeholdelse i forhold til at få lavet opdateringer.

Dog er der ringe integration ned til mobilens hardware som fx. kamera, ligesom brugerinteraktionen også begrænses af de muligheder web-teknologien nu engang er begrænset af.

En webapp skal som udgangspunkt være online for at kunne fungere, og den fungerer ikke nær så hurtigt som en hybrid app eller en native app kan gøre. Det er derfor også grunden til, at de færreste moderne koncepter kan fungere godt som webapp.

Valget af en webapp kan være fin til simple apps og er relativt hurtig at udvikle.

Kontakt os

Vi har den fornødne erfaring til at guide dig til den bedste løsning, når du skal have udviklet en app – uanset typen af app du ønsker udviklet.

Applicate IT har erfaring fra udvikling af mange app- og tablet projekter, og vores platforms-specialister udvikler sikkert og vant i alle former for apps. Dette ud fra det valg du tager under dialog og vejledning med os. Vi udvikler i samarbejde og lytter til dine forretningsmæssige behov.

Vi har egne udviklere til alle de store mobile platforme som iOS, Android og Universal Windows Platform (UWP).

Hos Applicate IT udnytter vi de sensorer, der er i mobilens hardware, når vi udvikler apps. Hardware såsom accellerometer, navigation osv. Derudover har vi bred erfaring med kommunikation med Beacons og BlueTooth, SMS, Push Messaging, QR-/stregkoder og NFC.

I vores app udvikling er vi blandt andet fokuseret på batterilevetiden, performance, offline adgang, god brugervenlighed og kvalitet.

 

Book første møde uden beregning

Kontakt mig for mere information om vores services

Michael Pedersen
T| +45 60257020
E| mpe@applicateit.dk

Services