APP UDVIKLING OG PROGRAMMERING TIL iOS OG ANDROID

Mobil app udvikling

Vi har egne udviklere til alle de store mobile platforme som iOS, Android og universal windows platform (UWP).

Hos Applicate IT udnytter vi de sensorer, der er i mobilens hardware, såsom accellerometer, navigation osv. Derudover har vi bred erfaring med kommunikation med Beacons og BlueTooth, SMS, Push Messaging, QR-/stregkoder og NFC.

I vores app udvikling er vi blandt andet fokuseret på batterilevetiden, performance, offline adgang, god brugervenlighed og kvalitet.

 

Hvilken type app skal jeg vælge? 

Helt overordnet findes der tre typer apps; native-, hybrid, og webapp. Hvilken type app du skal vælge, er afhængig af økonomi, funktionalitet og app’ens målgruppe. Vi hjælper selvfølgelig med at rådgive dig til den rigtige udviklingsløsning.

Native app

Når man udvikler en native app, så er der kodet til en specifik platform: iOS, Android eller UWP, uden brug af mellemliggende 3. Parts teknologi. Nå man udvikler native apps til iOS eller Android, så udvikler man en Rolls Royce-model af apps, da den har fuld integration ned i telefonens hardware, optimal performance, flydende brugerinteraktion og fuld kildekodekontrol uden tredjepartselementer som fx hybrid teknologier.

Distributionen af app’en foregår gennem stores, som fx Apple App Store, Google Play og Windows Store, som er et centralt sted for slutbrugeren at søge efter og finde apps.

Ulempen når man udvikler iOS og Android-apps som native apps er, at der skal udvikles en app til hver af de ovennævnte platforme, hvilket kan tage længere tid end hybrid-, og webapps. Men videreudviklings- og vedligeholdelsesomkostninger bliver over tid lavere fremfor hybrid apps. Derudover kan man ved native apps være sikker på, at man ikke havner i en potentiel teknologifælde.

Hybrid app

Hybrid app er en blanding af web- og native app, hvor en hjemmeside, altså webapp installeret på brugerens device, ligner en native app. Ved en hybrid app bliver der udviklet en fælles grundkode til flere platforme, hvorefter de resterende 10-30% af koderne udvikles specifikt til hver platform(iOS, Android, UWP). Afhængig af kravene til hardware integration kan hybrid apps være billigere at udvikle end native apps.

Hybrid apps distribueres ved hjælp af stores på lige fod med native apps, og slutbrugeren opnår næsten samme gode oplevelse som med native apps.

Ved udviklingen af hybrid apps skal man være opmærksom på, at hybrid platforme ikke tilbyder lige så god hardware integration og user experience som native. Derudover bliver fremtidige features og hardware integration begrænset, umuliggjort eller kommer til at koste mange timer at færdigudvikle eller vedligeholde.

Webapp

Kort fortalt, er en webapp et mobiloptimeret website og ikke en app. Denne løsning er billigere at udvikle, virker til alle telefoner, tablets og kræver minimal vedligeholdelse i forhold til opdateringer. Dog er der ringe integration ned til mobilens hardware som fx kamera, ligesom brugerinteraktionen også begrænses af de muligheder web-teknologien nu engang er begrænset af.

En webapp skal som udgangspunkt være online for at kunne fungere, og den fungerer ikke nær så hurtigt som hybrid- eller native app kan gøre. Det er derfor også grunden til at de færreste moderne koncepter kan fungere godt som webapp. Webapp kan være fint til simple app og er hurtigt at udvikle.

Vi guider dig til den bedste løsning, når du skal have udviklet en app

Applicate IT har erfaring fra mange app- og tablet projekter, og vores platforms specialister udvikler sikkert og vant i alle former for apps. Dette udfra det valg du tager under dialog og vejledning med os. Vi udvikler i samarbejde og lytter til dine forretningsmæssige behov.

Book første møde uden beregning

Kontakt mig for mere information om vores services

Michael Pedersen
T| +45 60257020
E| mpe@applicateit.dk

Services