CASES

AwareCare

Vi styrede teknisk krævende app i mål.

Projektinfo

Udfordringen

Ideen med ét af de digitale hjælpemidler i AwareCare er, at hvis borgerne mister orienteringen alene og uden for hjemmet, så underrettes pårørende eller plejer ved kommunen helt automatisk ved hjælp af MyAreas app’en. Borgeren opfordres til at blive hvor vedkommende nu er, og vente på at blive hentet eller kontaktet. Ved hjælp af app’en kan de underrettede personer koordinere og samarbejde om at finde borgeren igen.

En af udfordringerne med en 100% automatiseret og autonomt fungerende app i borgerens lomme, ligger i et relativt højt batteriforbrug til både GPS, GSM og den løbende dataudveksling med skyen, alle forhold som kræver forholdsmæssigt meget batteri.

En anden udfordring for app’en er, at selvom der er dårligt mobilt signal og den ældres telefon er offline, så skal såvel app som det samlede system fungere alligevel.

Løsningen

Vi hjalp AwareCare med at tilpasse brugergrænsefladen til administrations-modulet samt i app, således at ældre pårørende med nedsat syn og få IT-færdigheder i dag trygt og let kan benytte løsningen. Løsningen blev brugertestet af borgere fra Horsens Kommune, hvor den fik positiv feedback.

For at løse behovet omkring batteri forbrug, og fuld funktionalitet under dårlig dataforbindelse, udviklede vi en række specialprotokoller samt en teknisk arkitektur, der netop løste disse problemstillinger. Selv uden datadækning fungerer app’en og det samlede system – og med et absolut minimalt batteriforbrug til følge.

En anden afgørende faktor var at få løsningen bygget op, så den demente borger ikke bliver overvåget, og dermed beholder borgeren sit privatliv. Her har vi sørget for, at borgeren kun spores ved hjælp af app’en, af udvalgte pårørende, og kun hvis borgeren bevæger sig uden for sine sikre områder og dermed behøver hjælpen. 

Udover løsningerne og forbedringerne af AwareCare’s app har vi også været en aktiv medspiller ved bl.a. at skaffe funding midler og etablere et samarbejde med bl.a. Horsens Kommune.

Awarecare, Logo

Om AwareCare

AwareCare er et system med forskellige digitale hjælpemidler henvendt til ældre borgere i Danmark.

Målet med AwareCare er at hjælpe ældre og demente til større uafhængighed, give dem større tryghed til selv at deltage i aktiviteter, at få en større social omgangskreds, og at bevare muligheden for at kunne blive boende i egen bolig i længere tid. Derudover giver AwareCare også de pårørende og plejepersonalet en større tryghed i dagligdagen.

LÆS MERE

Kontakt os

Vi står altid klar til at tage en snak om jeres næste IT projekt. Udfyld formularen, ring eller skriv til os. Så vender vi tilbage hurtigst muligt.

Ved at indsende formularen accepterer jeg privatlivspolitikken og at Applicate IT A/S må kontakte mig via e-mail med nærmere information om deres serviceydelser. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage ved at sende en e-mail til info@applicateit.dk.

Applicate IT | Innovation - Software - Design