CASES

envidts

Teknisk avanceret portal til sporing af regn- og spildevandshændelser i kloakrør.

Projektinfo

Udfordringen

En fiber med målepunkter trækkes igennem kloakrøret, hvor
det ligger i en tidsperiode og måler temperaturen langs kablet. Denne
fiber snor sig i kloakrørerne og trækkes op og ned af brønde på sin vej.
En meter på kablet svarer derfor ikke til en meter kloakrør. Derfor har det været en udfordring at finde frem til en løsning som sporer lækager i kloaker under jorden.

Løsningen

I samarbejde med EnviDan og en forskningsgruppe ved Aarhus Universitet udviklede vi en webportal til sporing af lækager i kloaker.

Temperatur-bitmaps sendes til en webportal, hvor data kan analyseres. En forskerenhed ved Aarhus Universitet leverede algoritmen til at analysere temperatur-bitmaps. Fra webportalen kan teknikeren sammenholde målte data med et kort og identificere lige nøjagtig det sted, hvor en lækage er, samt under hvilke vejrforhold lækagen opstår. Lækagen kan derefter let findes i virkelighedens verden og udbedres.

Fra EnviDTS er der integration til flere af EnviDans eksisterende systemer som f.eks. Dandas og GIS samt eksterne som opsamling af regnvejrsdata.

Logo, EnviDan

Om Envidan

EnviDan er et rådgivende ingeniørfirma, som i dag er en moderne miljøvirksomhed, der tilbyder professionelle løsninger inden for vand, spildevand og biogas.

EnviDan er eksperter indenfor avanceret spildevands- og vandbehandlinger, klimatilpasninger, afløbsteknik, energioptimering og biogas.

LÆS MERE

Kontakt os

Vi står altid klar til at tage en snak om jeres næste IT projekt. Udfyld formularen, ring eller skriv til os. Så vender vi tilbage hurtigst muligt.

Ved at indsende formularen accepterer jeg privatlivspolitikken og at Applicate IT A/S må kontakte mig via e-mail med nærmere information om deres serviceydelser. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage ved at sende en e-mail til info@applicateit.dk.

Applicate IT | Innovation - Software - Design