CASES

lifexite

Unik softwareløsning til gavn for udsatte børn og unge, familierne og fagfolkene.

Projektinfo

Udfordringen

Fonden Føniks, hvis vision er at hjælpe udsatte og sårbare unge, så en tendens til at dem på anbringelsesstederne snarere så det som et opholdssted fremfor et behandlingssted. Nødvendigheden for progression i den enkeltes behandlingsforløb var derfor synlig. Fonden Føniks gik hurtigt på udkig efter sparringspartnere til et projekt, som kunne adressere behovet og munde ud i en værdifuld softwareløsning til gavn for alle parter.

Løsningen

I forbindelse med den agile udviklingsproces, som vi bl.a. tog os af i projektet, blev der lavet ikke mindre end 7 store iterationer på UX designdelen, ofte med inddragelse af både slutbrugere og andre interessenter. Den endelige softwareløsning Digital RUN, som består af en multirolle webportal samt en meget intuitiv mobil app, giver i dag den enkelte i behandling et talerør, som vedkommende aldrig har haft før. Desuden skaber den fuld transparens i behandlingsforløbet for alle involverede parter, især gennem visuel realtidsmonitorering af både trivsel og udvikling. Derudover bliver relevant data om behandlingsforløbet løbende automatisk opsamlet og systematiseret på tværs af Danmark og de danske kommuner, naturligvis under fuld GDPR-compliance. 

Slutbrugeren får gennem den intuitive Digital RUN mobil app hurtigt og nemt adgang til relevante anbringelsesinformationer. Det skaber en større gennemsigtighed og dermed forståelse for behandlingsforløbet for alle parter. Hos den enkelte i behandling bibringer en dybere essentiel meningsfuldhed ofte en større motivation for at tage vare på sit eget liv – hvilket ofte resulterer i størst mulig selvhjulpenhed. Sidst men ikke mindst fungerer Digital RUN også som en sikker og visuel dialog-platform for samtlige slutbrugere.

Digital RUN, som er både anerkendt og valideret af Socialstyrelsen og Rambøll, blev kåret som en af Danmarks bedste velfærdsteknologiske løsninger ved CareWare-next innovationskonkurrencen 2018.

LifeXite, Logo

Om lifexite

LifeXite er et partnerskab mellem 3 innovative og komplementære virksomheder, nemlig Applicate IT A/S, Observativ ApS og Fonden Føniks. I fællesskab er målsætningen at skabe de bedste vilkår for Danmark’s 14.000 anbragte børn og unge samt bosteder, kommuner, socialrådgivere, socialpædagoger m.fl. LifeXite, som bl.a. tæller professionelle fagfolk som Bo Sejer Frandsen, Anders Lassen-Struck, Henrik Toftgaard og Dennis Birkeholm Larsen, har også internationale ambitioner med softwareløsningen Digital RUN, som indtil videre har været en gamechanger i Danmark indenfor socialpædagogik.

LÆS MERE

Kontakt os

Vi står altid klar til at tage en snak om jeres næste IT projekt. Udfyld formularen, ring eller skriv til os. Så vender vi tilbage hurtigst muligt.

Ved at indsende formularen accepterer jeg privatlivspolitikken og at Applicate IT A/S må kontakte mig via e-mail med nærmere information om deres serviceydelser. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage ved at sende en e-mail til info@applicateit.dk.

Applicate IT | Innovation - Software - Design