CASES

rigshospitalet

Den akutte børneafdeling fik et stærkt beslutningsstøtteværktøj.

Projektinfo

Udfordringen

På Rigshospitalets akutte børneafdeling havde der længe været behov for lynhurtigt at kunne lave et opslag på et barns fysiske data (højde, vægt, alder mv.) og få oplyst relevante behovsbaserede blandingsvejledninger i forhold til eksempelvis intravenøse (indsprøjtninger) eller kutane (præparater til huden) behandlingsformer. Den eksisterende softwareløsning, som Rigshospitalet havde under udvikling, var ikke god nok og var baseret på forkert arkitektur samt teknologivalg med dårlig performance til følge. Dette fremgik også af kildekoden, som Alexandra Instituttet havde gennemgået. 

Løsningen

Alexandra Instituttet anbefalede Rigshospitalet at benytte Applicate IT som leverandør til deres nye R&D projekt omkring en ny softwareløsning til beslutningsstøtte omkring børnemedicin. Andre lignende udviklingsprojekter rundt omkring i EU havde i forvejen fejlet med at imødekomme nogenlunde samme behov, så det var vigtigt for alle parter at komme i mål. 

Vi blev således tidligt inddraget mhp. at få bygget en langt mere fleksibel,
vedligeholdelsesvenlig og skalerbar løsning til gavn for både det faglige
personale og patienterne på børneafdelingen. Vi udformede en ny softwarearkitektur fra bunden og udviklede en avanceret datamodel, som vi afdækkede behovene for ud fra et statistisk udgangspunkt. Med en hybrid tilgang til datastrukturen, sørgede vi her for at systemet ville kunne håndtere forskellige datamængder og et meget stort antal variable pr. medikament.

Med børnemedicin-løsningen har fagfolkene på den akutte børneafdeling nu et beslutningsstøtteværktøj, som meget hurtigt giver et fyldestgørende indblik i samt vejledning til den bedste behandlingsform for det enkelte barn. Fremadrettet er det ønsket, at børnemedicin-løsningen også skal kunne bruges hos praktiserende læger i landets regioner.

Rigshospitalet, Logo

OM RIGSHOSPITALET

Rigshospitalet er Danmark’s største og mest specialiserede hospital med 7 centre (fem behandlingscentre og to tværgående centre), 1244 normerede sengepladser og mere end 12.000 ansatte. Rigshospitalet, som i 2015 blev sammenlagt med Glostrup Hospital, varetager ikke alene alle lands- og landsdelsfunktioner inden for næsten alle lægelige specialer, herunder også børnemedicin, men også funktionen som lokalhospital for ca. 70.000 indbyggere i det indre København samt Østerbro.

LÆS MERE

Kontakt os

Vi står altid klar til at tage en snak om jeres næste IT projekt. Udfyld formularen, ring eller skriv til os. Så vender vi tilbage hurtigst muligt.

Ved at indsende formularen accepterer jeg privatlivspolitikken og at Applicate IT A/S må kontakte mig via e-mail med nærmere information om deres serviceydelser. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage ved at sende en e-mail til info@applicateit.dk.

Applicate IT | Innovation - Software - Design