Vi tilslutter os UNGC

Som led i vores forøget fokus på at omstille os til en mere bæredygtig forretningsgang, har vi tilsluttet os den danske gren af det verdensomspændende CSR-initiativ UN Global Compact, som adskillige af landets virksomheder og andre interessenter nu er en del af. Direktør Michael Pedersen udtaler om Applicate IT’s nye medlemskab af UN Global Compact Network Denmark:

”Allerede inden vi begyndte at få øjnene op for UN Global Compact initiativet havde vi fokus på at implementere andre grønne tiltag. Som virksomhed kigger vi stadigvæk i stigende grad på, hvordan vi kan mindske vores miljømæssige fodaftryk – eksempelvis er vi i færd med at opsætte et nyt A/C anlæg på vores asiatiske kontor, som ikke kun vil skabe et bedre indeklima for vores team af softwareudviklere og IT-eksperter, men også nedsætte vores omkostninger betragteligt. Desuden benytter flere af vores medarbejdere også elbiler til og fra arbejde.”

DE 10 PRINCIPPER

En virksomheds bæredygtighed tager udgangspunkt i dens værdisystem og en principbaseret tilgang til det at lave forretning. De 10 principper i UN Global Compact omhandler grundlæggende det fundamentale ansvar indenfor menneskerettigheder, arbejde, miljø og antikorruption. Som virksomhed er det netop vigtigt at agere efter de samme værdier og principper hvor end der laves forretning. Ved at tage højde for de 10 principper i forbindelse med den strategiske planlægning samt i udarbejdelsen af firmapolitikker og -procedurer, sørger man som virksomhed for at tage sit ansvar for planeten og dens befolkning og er samtidig med til at sætte rammen for den fremtidige succes for bæredygtig omstilling.

OM UN GLOBAL COMPACT

UN Global Compact blev annonceret af Kofi Annan i 1999 og er en ikke-bindende FN-pagt, som tilskynder virksomheder over hele verdenen til at adoptere bæredygtige og socialt ansvarlige firmapolitikker samt løbende sørge for at rapportere om implementeringen af dem. Ud fra ”Ten Principles of the UN Global Compact”, som lægger i tråd med adskillige deklareringer, herunder f.eks. FN’s Verdenserklæring om Menneskerettigheder, kan virksomheder ikke kun opretholde deres basale ansvar overfor jorden og dens befolkning, men er også med til at sætte dagsordenen for den fremtidige succes indenfor de ovennævnte områder.
Artikel thumbnail, ny hjemmeside

Ny hjemmeside

Ja, indrømmet. Det var på tide med et frisk pust, så vi er netop gået LIVE med vores nye hjemmeside! Det har længe været planen,

LÆS MERE »
Applicate IT | Innovation - Software - Design