Projekt info

KUNDE

OMRÅDER

LINK

Applicate IT styrer teknisk krævende app i mål

Om AwareCare

AwareCare er et system med forskellige digitale hjælpemidler henvendt til ældre borgere i Danmark.

Målet med AwareCare er at hjælpe ældre og demente til større uafhængighed, give dem større tryghed til selv at deltage i aktiviteter. At få en større social omgangskreds, og at bevare muligheden for at kunne blive boende i egen bolig i længere tid. Derudover giver AwareCare også de pårørende og plejepersonalet en større tryghed i dagligdagen.

Udfordringen 

Ideen med ét af de digitale hjælpemidler i AwareCare er, hvis borgerne mister orienteringen alene og uden for hjemmet, så underrettes pårørende eller plejer ved kommunen helt automatisk ved hjælp af MyAreas app’en. Borgeren opfordres til at blive hvor vedkommende nu er, og vente på at blive hentet eller kontaktet. Ved hjælp af app’en kan de underrettede personer koordinere og samarbejde om at finde borgeren igen.

En af udfordringerne med en 100% automatiseret og autonomt fungerende app i borgerens lomme, ligger i et relativt højt batteriforbrug til både GPS, GSM og den løbende dataudveksling med skyen, alle forhold som kræver forholdsmæssigt meget batteri.

En anden udfordring for app’en er, at selvom der er dårligt mobilt signal og den ældres telefon er offline, så skal såvel app som det samlede system fungere alligevel.

Løsningen 

Applicate IT hjalp AwareCare med at tilpasse brugergrænsefladen til administrationsmodulet samt i app, således at ældre pårørende med nedsat syn og få IT-færdigheder, trygt og let kan benytte løsningen. Løsningen er brugertestet af borgere fra Horsens Kommune, hvor denne har fået positivt feedback.

For at løse behovet omkring batteri forbrug, og fuld funktionalitet under dårlig dataforbindelse, udviklede Applicate IT en række special protokoller samt en teknisk arkitektur, der netop løser disse problemstillinger. Selv uden datadækning, fungerer app’en og det samlede system, og med et absolut minimalt batteriforbrug til følge.

En anden afgørende faktor er at bygge løsningen op, så den demente borger ikke bliver overvåget, og dermed beholder borgeren sit privatliv. Her har Applicate IT sørget for, at borgeren kun spores ved hjælp af app’en, af udvalgte pårørende, og kun hvis borgeren bevæger sig uden for sine sikre områder og dermed behøver hjælpen. 

Udover løsningerne og forbedringerne af AwareCare’s app, har Applicate IT været en aktiv medspiller ved bl.a. at skaffe funding midler og etablere et samarbejde med bl.a. Horsens kommune.

Mangler du også hjælp?

Kontakt os!