mobil app udvikling

Udvikling af apps til både iOS, Android og Universal Windows Platform (UWP).

typer af mobil apps

Helt overordnet findes der tre typer apps til smartphones og tablets:

  • Native apps
  • Hybrid apps
  • Web apps

Hvilken type app du skal vælge afhænger af økonomi, funktionalitet og app’ens målgruppe. Vi hjælper selvfølgelig med at rådgive dig til den rigtige udviklingsløsning. Læs videre og vi forklarer dig, hvad forskellen er på de forskellige typer af apps.

native apps

Når man udvikler en native app, så er der kodet til en specifik platform (iOS, Android eller UWP (Universal Windows Platform)) uden brug af mellemliggende 3. parts teknologi. Når man udvikler native apps til iOS eller Android, så udvikler man en Rolls Royce-model af apps. En native app har fuld integration ned i telefonens hardware, optimal performance, flydende brugerinteraktion og fuld kildekodekontrol, uden tredjepartselementer såsom hybridteknologier. 

Distributionen af en native app foregår gennem app stores som f.eks. Apples App Store, Google Play og Windows Store. Disse app stores er et centralt sted for slutbrugeren at søge efter og finde native apps. En ulempe ved at udvikle iOS og Android-apps som native apps er, at der skal udvikles en app til hver af de ovennævnte platforme, hvilket kan tage længere tid end hybrid apps, og web-apps. Men videreudviklings- og vedligeholdelsesomkostninger bliver over tid lavere i forhold til hybrid apps. Derudover kan man med native apps være sikker på, at man ikke havner i en potentiel teknologifælde.

Hybrid apps

En hybrid app er en blanding af en web app og en native app, hvor en hjemmeside – altså en web app installeret på brugerens device – ligner en native app. Ved en hybrid app bliver der udviklet en fælles grundkode til flere platforme, hvorefter de resterende 10-30% af koderne udvikles specifikt til hver platform (iOS, Android, Universal Windows Platform (UWP)). Afhængig af kravene til hardware-integration, kan hybrid apps være billigere at udvikle end native apps. Hybrid apps distribueres ved hjælp af stores på lige fod med native apps, og slutbrugeren opnår næsten samme gode oplevelse som med native apps. Ved udviklingen af hybrid apps skal man være opmærksom på, at hybrid platforme ikke tilbyder lige så god hardware-integration og brugeroplevelse som native apps. Derudover bliver fremtidige features og hardware-integration begrænset, umuliggjort eller kommer til at koste mange timer at færdigudvikle eller vedligeholde.

Hos os bruger vi React Native frameworket i forbindelse med udvikling af hybrid apps.

web apps

En web app er kort fortalt et mobiloptimeret website og ikke en egentlig app. Web app-løsningen er billigere at udvikle, virker til alle telefoner og tablets, og kræver minimal vedligeholdelse i forhold til at få lavet opdateringer. Dog er der ringe integration ned i mobilens hardware, som f.eks. kamera, ligesom brugerinteraktionen også begrænses af de muligheder web-teknologien nu engang er begrænset af. En web app skal som udgangspunkt være online for at kunne fungere, og den fungerer ikke nær så hurtigt som en hybrid app eller en native app kan gøre. Det er derfor også grunden til, at de færreste moderne koncepter kan fungere godt som web app. Valget af en web app kan være fin til simple apps og er relativt hurtig at udvikle.

VI HAR DEN FORNØDNE ERFARING

På baggrund af vores store erfaring indenfor mobil app udvikling, kan vi med fordel guide jer til den bedste løsning, når I skal have udviklet jeres nye app – uanset hvilken type app I måtte ønske. Vores platformsspecialister udvikler sikkert og vant i alle former for apps. Dette ud fra det valg I tager under dialog og vejledning med os. Vi udvikler i samarbejde og lytter til jeres forretningsmæssige behov. 

vi har egne udviklere

Hos os udnytter vi de sensorer, der er i mobilens hardware, når vi udvikler mobil apps, eksempelvis accelerometer, GPS osv. Derudover har vi bred erfaring med kommunikation med beacons og Bluetooth, SMS, push-messaging, QR-/stregkoder og NFC. I vores udvikling af mobil apps er vi blandt andet fokuseret på batterilevetiden, performance, offline adgang, god brugervenlighed og kvalitet.

NYT IT PROJEKT?

Kontakt os i dag og lad os høre mere om netop jeres behov. Vi har flere års brancheerfaring, høje kvalitetskrav og fornuftige priser.

Udfyld formularen.
Så vender vi tilbage hurtigst muligt.

Ved at indsende formularen accepterer jeg privatlivspolitikken og at Applicate IT A/S må kontakte mig via e-mail med nærmere information om deres serviceydelser. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage ved at sende en e-mail til info@applicateit.dk.

IF YOU CAN THINK IT, WE CAN REALIZE IT.™

ANDRE SERVICES

Læs mere om de andre services, som vi kan tilbyde
på baggrund af vores brede brancheerfaring.

RESEARCH & DEVELOPMENT

Vi tilbyder R&D as a Service (RDaaS), en kernekompetence i vores arbejde med state-of-the-art løsninger.

softwareudvikling

Vi realiserer professionelt og innovativt jeres softwareløsning.
Lige fra kravsspecifikation til turnkey.

funding

Få jeres idé fagligt vurderet. Vi bistår jer med mulighederne for funding og realisering af jeres projekt.

Applicate IT | Innovation - Software - Design